hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. De voorrangsperiode bij de inschrijvingen (2-13 maart) is ondertussen achter de rug. Wie zijn zoon of dochter voor het eerste jaar wil inschrijven, kan dat volgende week doen op 24 maart van 18.30 - 20.30. De toegang is via de Noordlaan. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen.

Open Dag 2015

Open Dag 2015
Graag nodigen we u uit op onze Open Schooldag die zal plaatsvinden op zondag 10 mei. Klik hier voor de informatiefolder. Klik hier om u in te schrijven voor de brunch.

Hellasreis

HellasreisTijdens de paasvakantie gingen een grote groep zesdes o.l.v. een enthousiast leerkrachtenteam naar Griekenland op excursie. Ga naar de rubriek Blikvangers voor een uitgebreide fotoreportage, met dank aan adjunct-directeur Patrick De Smet.

Senegaldag

SenegaldagOp vrijdag 3 april organiseerde onze school een Senegalprojectdag o.l.v. Johan Poppe. De opbrengst ging naar ons bouwproject in Senegal. De zesdes werkten bij bedrijven en schonken hun dagloon weg. De vierdes en vijfdes deden een gesponsorde voettocht en de lagere cyclys had een uitgewerkte Senegaldag op school. De dag werd afgesloten met een slotbezinning, een djembésessie en een ballonoplating op de speelplaats. Onze school haalde 25.000 euro op. Een grote proficiat aan alle medewerkers en iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Karlien Vastenavondt en Bie Michem.

Excursie Lille voor de tweedes

LilleOp donderdag 2 april gingen alle tweedes naar Lille op excursie in het kader van de lessen Frans. Het werd een boeiende en leerrijke uitstap. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze uitstap, met dank aan Hilde Bosman en aan Katrien De Smet.

Vollebalwedstrijd ten voordele van het Senegalproject

SenegalOp maandag 30 maart vond een volleybalwedstrijd plaats tussen  leerkrachten en leerlingen ten voordele van het Senegalproject. De wedstrijd mocht rekenen op veel belangstelling. Iedereen gaf zich volledig in deze spannende wedstrijd. De leerlingen wonnen verdiend van de leerkrachten. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze sportieve clash der titanen met dank aan Bruno Van den Bussche.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 26.04.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004