hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Bezoek Mgr. Delgado (El Salvador) aan het Óscar Romerocollege

Mgr. DelgadoOp dinsdag 16 oktober kregen de scholen van het toekomstige Óscar Romerocollege, waaronder ook onze school, hoog bezoek van Monseigneur Van Looy, bisschop van Gent, en Monseigneur Jesus Delgado, vicaris-generaal in San Salvador en destijds secretaris van de in 1980 vermoorde aartsbisschop van El Salvador, Óscar Romero. Ook burgemeester Piet Buyse, peter van het project, gedeputeerde van de provincie Jozef Dauwe en deken Paul De Baere maakten hun opwachting. Mgr. Delgado getuigde van het martelaarschap van Óscar Romero. Klik hier voor een artikel over dit bezoek samen met een fotoreportage. 

Pensioenviering

PensioensvieringOp vrijdag 12 september namen we afscheid van vier monumenten uit de geschiedenis van het college: Rudy De Maere, Georges De Troetsel, Erik Robberecht en Paul Van Cauteren. Het feestcomité zorgde voor een mooie pensioenviering met de nodige afscheidsspeeches, cadeaus, bloemen en gepaste muziek. Danny Van de Velde bracht hulde aan Paul Van Cauteren. Koen Straetman zwaaide Rudy De Maere uit en Geert De Lathouwer nam afscheid van Erik Robberecht met een afscheidsspeech van Gert Vinck. We wensen onze collega's alvast het allerbeste toe buiten de muren van het college. We waren ook blij dat we heel wat oud-collega's mochten begroeten. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze pensioensviering te zien en een bijzonder filmpje voor Paul Van Cauteren.

Sportdag
Op vrijdag 19 september vindt de Sportdag plaats. Klik hier voor de informatiebrochure.
Inleefdag eerstes
Inleefdag eerstesOp dinsdag 2 september hadden onze eerstejaars hun Inleefdag. Dankzij het enthousiasme van de organisatoren en de leerlingen werd het een mooie dag waarop iedereen via allerlei spelletjes en activiteiten elkaar wat beter kon leren kennen. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze zonnige kennismakingsdag te zien, met dank aan Bie Michem.
Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap.

Laatste schooldag

27/06/2014We sloten de laatste schooldag af met een zonnig optreden op de speelplaats dat zowel door leerlingen als door collega's gesmaakt werd. Voor een aantal collega's die volgend jaar met pensioen gaan, was het ook letterlijk hun laatste schooldag vandaag. We wensen iedereen een deugddoende zomervakantie toe. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's.

Proclamatie zesdes
ProclamatieDinsdagavond 24 juni vond de officiële proclamatie van onze afgestudeerde zesdejaars plaats. De avond begon met een eucharistieviering in de kapel. Daarna vond de proclamatie in de Feestzaal plaats voorafgegaan door afscheidsspeeches, muzikale intermezzo's en allerlei prijsuitreikingen. Maarten De Brandt nam afscheid namens de leerlingen. Katoo De Ruysscher en Piet Heyvaert brachten de muzikale intermetzo's. Leerlingen, ouders en korps kregen daarna nog een afscheidsreceptie aangeboden door de school. Van harte proficiat aan alle afgestudeerden! We wensen onze zesdes veel succes toe met hun verdere studiecarrière. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze gedenkwaardige avond te zien.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 18.09.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004