hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen Oscar Romerocollege 2016-2017

Oscar RomerocollegeWilt u uw kind volgend schooljaar 2016-2017 inschrijven in het Óscar Romerocollege, klik hier hier voor de inschrijvingsdata en alle informatie die u nodig heeft om dat te kunnen doen.

Pedagogische Studiedag Óscar Romerocollege

Pedagogische StudiedagOp vrijdag 5 februari 2016 vond de eerste gezamenlijke pedagogische studiedag van het Óscar Romerocollege plaats in het Hotel Serwir in Sint-Niklaas. Eerst stelde Algemeen Directeur Hans Vanhulle het directieteam voor. Daarna presenteerde Pieter Sprangers van het bedrijf Domo De Refontiro de resultaten van de PNIC-bevragingen over het welbevinden van het personeel op school. De gelijkenissen tussen de verschillende scholen bleken groter te zijn dan de verschillen. Daarna maakten we kennis met de figuur van Óscar Romero die de inspiratiebron van onze school is. Ten slotte sprak Chris Wyns als directeur van een school in het Brusselse over culturele en religieuze diversiteit op school. Klik hier om de foto's te zien op de site van het Óscar Romerocollege te zien, met dank aan Directeur Patrick De Smet.

Blijde Intocht Zesdes

100 DagenOp 4 februari vierden de zesdes hun laatste 100 dagen op school. Ze deden dat o.a. met een Blijde Intrede het eerste lesuur en een show die ook de vijfdes mochten zien. Klik hier om de foto's te zien op de site van het Romerocollege.

Ouderraad bakt pannenkoeken

LichtmisTer gelegenheid van O.L.V. Lichtmis, het naamfeest van onze school, bakten vrijwilligers van de Ouderraad pannenkoeken voor het hele college, waarvoor onze bijzondere dank. Klik hier om de foto's te zien op de site van het Romerocollege.

Óscars van de Poëzie

OscarsTer gelegenheid van Gedichtendag vond op 28 januari 2016 de prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de Oscars van de Poëzie. Klik hier om de winnende gedichten te lezen, de foto's van de prijsuitreiking te zien en de namen van de winnaars te weten te komen.

Hemaco in de prijzen Provinciaal Zwemkampioenschap

ZwemmenOp het Provinciaal Zwemkampioenschap in Sint-Niklaas van 6 januari behaalden onze jongens bij de Cadetten zilver en de meisjes bij Scholieren brons in de categorie 4 x 50 meter aflossing. In het scholenklassement konden onze meisjes bij de Scholieren brons halen en kaapte de jongens bij de Cadetten zelfs het goud weg. We wensen al onze deelnemers van harte proficiat met hun sportieve prestaties! Ga naar de rubriek sportnieuws voor alle uitslagen en enkele foto's, met dank aan Jan Stevens.

Timelapse

De werken voor de nieuwe schoolgebouwen van het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers om een nieuwe timelapsevideo van de werken te zien.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege. De bouwwerken van de nieuwe schoolgebouwen voor het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers voor twee time-lapse video's die je de bouw van dag tot dag laten volgen.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 05.02.2016

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004