hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. De voorrangsperiode bij de inschrijvingen (2-13 maart) is ondertussen achter de rug. Wie zijn zoon of dochter voor het eerste jaar wil inschrijven, kan dat volgende week doen op 24 maart van 18.30 - 20.30. De toegang is via de Noordlaan. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen.

Examenkalenders

Hier zijn de examenroosters:

Veel succes met de voorbereiding!

Knackprijs

KnackprijsOp woensdag 6 mei nam een ploeg van het Heilige Maagdcollege deel aan de 19de editie van de Knack op School Interscholenwedstrijd, een grootschalige quiz waarbij Knack de actualiteitskennis van middelbare scholieren op de proef stelt. Brecht Van Herreweghen, Robin Keppens, Mathijs Van Assche, Jarno Zuallaert en Wouter De Bonte behaalden de vijfde plaats en wonnen 20 Walibi-tickets. Proficat heren! Klik hier om de groepsfoto in het groot te zien.

Excursie Eifel zesdes

EifelOp donderdag 7 en vrijdag 8 mei gingen alle zesdes samen voor twee dagen naar de Eifelstreek in Duitsland. De eerste dag maakten ze twee grote wandelingen in de buurt van de maren van Daun en in Gerolstein. Zo werd de theorie uit de lessen aardrijkskunde concreet en zagen ze hoe die vulkanische streek er echt uitziet. Dag twee bezochten ze Aken en moesten ze voor een zoektocht voorbijgangers in het Duits aanspreken. Tot slot bezochten ze nog een museum naar keuze, zoals bijvoorbeeld de Dom van Aken of het Ludwig Forum voor moderne kunst. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's, met dank aan Magda Merckx.

Excursie tweedes Nieuwpoort

NieuwpoortVan maandag 6 tot en met 8 mei trokken we met de tweedejaars richting Nieuwpoort. Tijdens deze Leefsleutel driedaagse namen de klassen het tegen elkaar op in het Fata Morganaspel op de zeedijk. Naast vele andere activiteiten gingen de leerlingen samen op wandeltocht, bouwden zandkastelen en speelden massaspelen op het strand. Een heuse zandstorm kon de pret niet drukken. Onze tropical beach party werd een knalfuif! Kortom, het was een fantastische driedaagse! Ga naar de rubriek Blikvangers voor een uitgebreide fotoreportage, met dank aan fotografen Hilde Bosman en Elke De Smedt, en aan Katrien De Smet voor de selectie.

Excursie derdes Brugge

DerdesOnze derdes hebben Brugge zowel cultureel als sportief verkend: een stadsspel, bezoek aan Historium en Groeninge/Memlingmuseum en een sportactiviteit in het Bloso-centrum. Vrijdag stond er nog een drug- en alcoholpreventiedag op het pogramma en werd de driedaagse afgesloten met de Bob de Bouwer-games op de Tragel. De trofee werd dit jaar gewonnen door 3 Latijn C. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Koen Straetman.

Model United Nations Sessie in het seminarie Debating

DebatingDe leerlingen van het seminarie Debating hielden woensdag 6 mei in het stadhuis van Dendermonde een Model United Nations sessie rond het thema Ebola. De MUN werd voorbereid en geleid door een deskundig team van o.a.. oud-leerlingen Sebastiaan Van Severen (voorzitter van de Jongerenafdeling van de Vereniging voor de Verenigde Naties) en Raphael Maesschalck. Iedere deelnemer vertegenwoordigde een land uit de VN-Veiligheidsraad en er werd de hele dag geanimeerd gedebatteerd om tot een consensus te komen rond een aantal kladresoluties. Met dank aan de organisatoren en de deelnemers voor hun inzet, aan de Stad Dendermonde voor de stemmige locatie en aan onze adjunct-directeur voor de ondersteuning en de foto’s. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's te zien.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 26.05.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004