hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Laatste updates Heilige-Maagdcollege Dendermonde

Laatste updates

11.10.2015 Op zaterdag 21 november 2015 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1955, 1965, 1975, 1985, 1990, 1995 en 2005. Klik hier om de uitnodigingsbrief te lezen. Ga naar Tickets om jezelf en eventueel je partner in te inschrijven en dat ten laatste op 13 november. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen.
11.10.2015 ZIN-dagenElk jaar gaan onze zesdejaars twee dagen op ZIN-dagen. Het is de bedoeling om hen te confronteren met een aantal aspecten van het leven dat hen te wachten staat na de middelbare school. In een aantal workshops, meestal begeleid door externe specialisten, krijgen ze de mogelijkheid hun ideeën te vormen of aan te scherpen door na te denken, te discussiëren of een spel te spelen. Die workshops gaan onder andere over binnenlandse politiek, seksualiteit en ethiek, justitie, mondiale vorming, engagement en religie. Daartoe leven ze twee dagen samen in de Oude Abdij in Drongen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de ZIN-dagen van de 6 WeWi A en B en 6 LaWiB, met dank aan Magda Merckx.
06.10.2015 MolsbroekIn de week van 6 oktober zullen alle vierdes o.l.v. Dirk De Munter en Hans Kinders op wetenschappelijke excursie gaan naar het natuurreservaat Molsbroek in Lokeren. De leerlingen krijgen er uitleg over biotopen, lagere planten, landschapsvorming en ze berekenen de biotische index door waterdieren te vangen en te determineren. Van deze uitstap zullen ze een verslag maken voor de vakken biologie en Nederlands. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van de excursie van de 4 Latijn BA en de 4 Wetenschappen A en B te zien.
01.10.2015 zwembadOp donderdag 1 oktober opende Algemeen Directeur Hans Vanhulle het vernieuwde zwembad van het Óscar Romerocollege. De leerlingen van de lagere school en de eerste graad zullen hier komen zwemmen. In zijn toespraak schetste hij de lange en soms moeizame geschiedenis van dit zwembad. Het was tien jaar geleden dat de vorige renovatie van het schoolzwembad plaatsvond en hij hoopt dat onze leerlingen opnieuw minstens tien jaar hier zorgeloos zullen kunnen zwemmen. De sportleerkrachten waren alvast opgetogen. Klik hier voor de volledige toespraak. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's.
22.09.2015 Ben je een poëtisch talent? Dan is dit je kans. We organiseren een poëziewedstrijd voor alle leerlingen van het toekomstige Óscar Romerocollege. Schrijf een gedicht met toekomst als thema. Ten laatste vrijdag 13 november kun je op het schoolsecretariaat je gedicht afgeven en misschien win jij dan wel een van de Óscars van de Poëzie? Klik hier voor het wedstrijdreglement en veel succes met het schrijven! Klik hier voor de affiche.
21.09.2015 Sportdag 2015Op vrijdag 18 september vond de Sportdag plaats. De leerlingen van het eerste en van het tweede jaar namen klassikaal deel aan de Sportdag terwijl de andere leerlingen konden deelnemen uit een waaier van activiteiten. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de eerstes, met dank aan Bie Michem, en aan de enkele foto's van de tweedes, met dank aan Katrien De Smet.
15.09.2015 Peters en metersOp vrijdag 11 september ontmoetten onze meters en peters uit het zesdes jaar voor het eerst hun meter- en peterkindjes uit het eerste jaar. Via een zoektocht met Zuid-Afrikaans tintje kwamen ze te weten wie bij wie hoorde. Zodra dat was gelukt, kon er worden kennisgemaakt met elkaar aan de hand van leuke spelletjes die de meters en peters hadden bedacht. Het warm welkom aan onze nieuwste leerlingen werd kracht bijgezet door het lekkers dat ze kregen van hun meters en peters. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze kennismaking, met dank aan Pieter Lambrecht.
13.09.2015 Op 18 september vindt onze Sportdag plaats. Klik hier voor de informatiebrochure, met dank aan Chris Oosterlinck. Op 18 september vindt onze Sportdag plaats. Klik hier voor de informatiebrochure, met dank aan Chris Oosterlinck. Klik hier voor de brief aan de eerstes en hier voor de brief van de tweedes. Klik hier voor het schema van activiteiten voor de eerstes en hier voor dat van de tweedes. Met dank aan Chris Oosterlinck en aan Frank Aps.
12.09.2015 pensioneringOp vrijdag 11 september wuifden we Jan Marckx uit met de gepaste muziek, speeches en beeldmateriaal. De afscheidsspeech werd door Koen Straetman gegeven. Het werd een mooie en gezellige huldiging. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze pensioenviering te zien.
07.09.2015 Op zaterdag 21 november 2015 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1955, 1965, 1975, 1985, 1990, 1995 en 2005. De voorbereidingen zijn volop begonnen. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen.
07.09.2015 OnthaaldagOp vrijdag 4september hadden onze eerstejaars hun Inleefdag. Dankzij het enthousiasme van de organisatoren en de leerlingen werd het een mooie dag waarop iedereen via allerlei spelletjes en activiteiten elkaar wat beter kon leren kennen. Op het einde was er gratis ijs voor iedereen. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze kennismakingsdag te zien, met dank aan Bie Michem.
07.09.2015 China Summer CampVan 16 tot 31 juli gingen we met 50 vijfdejaars van het college en het Sint-Vincentiusinstituut op China summer camp onder leiding van Lieselot Claeys en een groep enthousiaste leerkrachten. Onze leerlingen bezochten de highlights in Beijing zoals de Chinese muur. In Chongqing werden ze ondergedompeld in de Chinese taal en cultuur. Het werd een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Lieselot Claeys.
04.09.2015 Op 18 september vindt onze Sportdag plaats. Klik hier voor de informatiebrochure, met dank aan Chris Oosterlinck. Op 18 september vindt onze Sportdag plaats. Klik hier voor de informatiebrochure, met dank aan Chris Oosterlinck. Klik hier voor de brief aan de eerstes en hier voor de brief van de tweedes. Klik hier voor het schema van activiteiten voor de eerstes en hier voor dat van de tweedes. Met dank aan Chris Oosterlinck en aan Frank Aps.
04.09.2015

Het is begin september en niet alleen is het nieuwe schooljaar weer begonnen, ook de cijfers van de toelatingsproeven geneeskunde en tandheelkunde zijn bekend. Als we beide toelatingsproeven (7 juli en 25 augustus) samen bekijken, zien we dat 6185 personen hun kans hebben gewaagd. Slechts 35% van het totaal aantal deelnemers behoorde tot de normgroep, d.w.z. de deelnemers met Belgische nationaliteit die 18 jaar zijn of worden in 2015 en die in 2014-2015 in het laatste schooljaar secundair onderwijs in België zaten. De 11 leerlingen van het Heilige Maagdcollege die hebben deelgenomen aan de toelatingsproeven, behoren allen tot deze normgroep.

Van de 6185 deelnemers slaagden uiteindelijk 1041 personen. Dat brengt het totale slaagpercentage voor 2015 op 16,8%. De normgroep behaalt een slaagpercentage van 27,0%. Van de 11 leerlingen van het Heilige Maagdcollege slaagden er uiteindelijk 7, een bijzonder mooi slaagpercentage van 63,6%. We wensen onze leerlingen van harte proficiat en wensen hen een mooi parcours in het hoger onderwijs.

 Met dank aan Pieter Lambrecht voor dit bericht.

Klik hier voor de updatepagina van het vorige schooljaar.

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004