hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijven infobeurs voor zesdes over studiekeuze

Om onze zesdes te helpen met hun studiekeuze organiseren we op vrijdag 20 maart in de feestzaal en de self-service van onze school van 19u. tot 21u. een infobeurs met oud-leerlingen. Zij zullen uitleg komen geven over de studierichting die zij momenteel volgen of die zij onlangs hebben afgerond. Zit je in het zesde jaar, klik dan hier om je in te schrijven. Dat kan tot en met vrijdag 13 maart. Je kunt intekenen voor maximum drie studierichtingen.

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. Sommige kinderen hebben voorrang als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De ouders kunnen hen al inschrijven tussen 2 en 13 maart 2015 via het secretariaat van de school, na een voorafgaande telefonische afspraak op 052 / 25 88 62 of een mail naar info@hemaco.be. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen en voor meer informatie over wie allemaal voorrang bij inschrijvingen heeft.

Proefwerken tweede trimester

Klik hier voor een overzicht van proefwerken in de tweede semester.

Juniorenconvent

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in samenwerking met de Oud-leerlingenbond een juniorenconvent. Dat is een informele bijeenkomst in de losse sfeer van een praatcafé, waarop we onze oud-leerlingen van de voorbije twee schooljaren en de leraren uitnodigen. De eerste stappen in het hoger onderwijs en vooral de eerste examens bieden ongetwijfeld voldoende stof om van gedachten te wisselen met de klasgenoten en leraars van toen. Afspraak op vrijdag 27 februari 2015 tussen 20.30 u. en 23 u. in de feestzaal (toegang via de Noordlaan). Hou deze datum vrij in jullie agenda en we hopen van harte onze oud-leerlingen opnieuw te mogen ontmoeten.

Minivoetbalkadetten naar de volgende ronde

SVSOp woensdag 25 februari konden onze minivoetbalkadetten zich in Zele plaatsen voor de volgende ronde van het SVS-tornooi. Robin, Jonas, Chiel, Josué, Colin, Jens en Noah wonnen met overtuiging hun vier poulewedstrijden. Ze bewezen allemaal over een flink gevulde koffer minivoetbalbagage te beschikken: inzicht in het spelk, technisch vaardig, snelheid bij de omschakeling naar aanval of naar verdediging en bovenal een stevige portie "grinta" of winnaarsmentaliteit. Mogelijk wachten hen nog fraaie resultaten in de volgende ronde. Dromen mag! Gefeliciteerd met de kwalificatie en wij supporteren mee. Met dank aan Danny Van De Velde voor dit sportbericht. Klik hier voor de groepsfoto in het groot.

Uitwisseling met Champion

UitwisselingIn het kader van de lessen Frans kregen 2MC en 2ME op donderdag 12 februari het bezoek van leerlingen van de Waalse partnerschool Institut de la Providence uit Champion. In de voormiddag lieten zij onze gastleerlingen via een spel kennismaken met onze mooie stad. 's Namiddags brachten ze een zeer gesmaakt bezoek aan Technopolis in Mechelen. De uitwisseling verliep voor onze leerlingen over de hele lijn "super amicaaltjes". Ze kijken al uit naar het geplande tegenbezoek. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Danny Van de Velde voor de foto's en dit bericht.

Musical "Domino"

DominoOndertussen is de toneelploeg o.l.v. regisseur Pascal Putteman druk bezig met hun nieuwste musical voor te bereiden. Dit schooljaar brengen ze de musical Domino (script Allard Blom en Frank Van Laecke) met hits van Clouseau. Klik hier om de affiche te zien. Voorstellingen zullen plaatsvinden op 6, 7, 13 en 14 maart 2015. Ondertussen zijn alle voorstellingen uitverkocht! Klik hier voor de toneelsite en klik hier voor foto's van de toneelrepetities, met dank aan Bruno Van den Bussche.

Seminarie Videojournalistiek

SeminarieOnlangs woonden de seminaristen videojournalistiek o.l.v. Sven Van der Linden een opname van het één-programma 'Bart & Siska' bij. Zo kregen ze een duidelijk beeld van het reilen en zeilen in een tv-studio: publieksopwarming, belichting, geluid, camerabediening, presentatietechnieken, montage, enz. Een van de gasten was Julie Van den Steen. Julie is een oud-leerlinge van Hemaco en volgde zelf ook het seminarie videojournalistiek. Nu maakt ze radio voor MNM en heeft een rubriekje in 'Bart & Siska' (http://www.een.be/programmas/bart-siska/koten-eten). De andere gasten waren Pascal Platel, Bert Vanmechelen en Adriaan Van den Hoof. Na de opname kreeg de groep nog een rondleiding achter de schermen. Klik hier voor foto's van de uitstap, met dank aan Sven Van der Linden voor dit bericht.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 01.03.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004