hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Oud-leerlingendag

Op zaterdag 21 november 2015 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1955, 1965, 1975, 1985, 1990, 1995 en 2005. Klik hier om de uitnodigingsbrief te lezen. Ga naar Tickets om jezelf en eventueel je partner in te inschrijven en dat ten laatste op 13 november. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen.

ZIN-dagen

ZIN-dagenElk jaar gaan onze zesdejaars twee dagen op ZIN-dagen. Het is de bedoeling om hen te confronteren met een aantal aspecten van het leven dat hen te wachten staat na de middelbare school. In een aantal workshops, meestal begeleid door externe specialisten, krijgen ze de mogelijkheid hun ideeën te vormen of aan te scherpen door na te denken, te discussiëren of een spel te spelen. Die workshops gaan onder andere over binnenlandse politiek, seksualiteit en ethiek, justitie, mondiale vorming, engagement en religie. Daartoe leven ze twee dagen samen in de Oude Abdij in Drongen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de ZIN-dagen van de 6 WeWi A en B en 6 LaWiB, met dank aan Magda Merckx.

Poëziewedstrijd Óscar Romerocollege

Ben je een poëtisch talent? Dan is dit je kans. We organiseren een poëziewedstrijd voor alle leerlingen van het toekomstige Óscar Romerocollege. Schrijf een gedicht met toekomst als thema. Ten laatste vrijdag 13 november kun je op het schoolsecretariaat je gedicht afgeven en misschien win jij dan wel een van de Óscars van de Poëzie? Klik hier voor het wedstrijdreglement en veel succes met het schrijven! Klik hier voor de affiche.

Excursie Molsbroek

MolsbroekIn de week van 6 oktober zullen alle vierdes o.l.v. Dirk De Munter en Hans Kinders op wetenschappelijke excursie gaan naar het natuurreservaat Molsbroek in Lokeren. De leerlingen krijgen er uitleg over biotopen, lagere planten, landschapsvorming en ze berekenen de biotische index door waterdieren te vangen en te determineren. Van deze uitstap zullen ze een verslag maken voor de vakken biologie en Nederlands. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van de excursie van de 4 Latijn BA en de 4 Wetenschappen A en B te zien.

Opening zwembad Óscar Romerocollege

zwembadOp donderdag 1 oktober opende Algemeen Directeur Hans Vanhulle het vernieuwde zwembad van het Óscar Romerocollege. De leerlingen van de lagere school en de eerste graad zullen hier komen zwemmen. In zijn toespraak schetste hij de lange en soms moeizame geschiedenis van dit zwembad. Het was tien jaar geleden dat de vorige renovatie van het schoolzwembad plaatsvond en hij hoopt dat onze leerlingen opnieuw minstens tien jaar hier zorgeloos zullen kunnen zwemmen. De sportleerkrachten waren alvast opgetogen. Klik hier voor de volledige toespraak. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's.

Poëziewedstrijd Óscar Romerocollege

Ben je een poëtisch talent? Dan is dit je kans. We organiseren een poëziewedstrijd voor alle leerlingen van het toekomstige Óscar Romerocollege. Schrijf een gedicht met toekomst als thema. Ten laatste vrijdag 13 november kun je op het schoolsecretariaat je gedicht afgeven en misschien win jij dan wel een van de Óscars van de Poëzie? Klik hier voor het wedstrijdreglement en veel succes met het schrijven! Klik hier voor de affiche.

Sportdag

Sportdag 2015Op vrijdag 18 september vond de Sportdag plaats. De leerlingen van het eerste en van het tweede jaar namen klassikaal deel aan de Sportdag terwijl de andere leerlingen konden deelnemen uit een waaier van activiteiten. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de eerstes, met dank aan Bie Michem, en aan de enkele foto's van de tweedes, met dank aan Katrien De Smet.

Oud-leerlingendag

Op zaterdag 21 november 2015 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1955, 1965, 1975, 1985, 1990, 1995 en 2005. De voorbereidingen zijn volop begonnen. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege. De bouwwerken van de nieuwe schoolgebouwen voor het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers voor twee time-lapse video's die je de bouw van dag tot dag laten volgen.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 11.10.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004