hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijven

Klik hier voor alle informatie over wanneer en hoe u uw zoon of dochter kunt inschrijven op onze school.

Open Schooldag 2014

Open  SchooldagGraag nodigen we u uit op onze Open Schooldag die zal plaatsvinden op zondag 27 april. Klik hier voor de informatiefolder. Klik hier om u in te schrijven voor de brunch.

Ontvangst leerlingen Strabrechtcollege

UitwisselingEind maart verwelkomden onze leerlingen van derde Humane Wetenschappen A onder begeleiding van Koen Straetman en Joris Michiels hun gastleerlingen van het Strabrechtcollege uit Geldrop (Nederland). Aan de hand van allerlei activiteiten (verkenning Gent / Gravensteen, koken met Jan Marckx, lessen bijwonen, een rondleiding op onze school,...) kwamen heel wat cultuurverschillen aan het licht. Toch werden er ook heel wat gelijkenissen ontdekt en werd het een boeiende en leuke ervaring voor zowel onze leerlingen als de begeleidende leerkrachten. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Koen Straetman.

Spellenklasmiddag met Meters en Peters

Meters en PetersIn april organiseerden meter en peters (zesdejaars) over de middag een grote spellenklas voor hun petekinderen uit het eerste middelbaar.  In mei volgt ook nog een gezellig samenzijn op de Tragel met picknick. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Kaat Van Roeyen.

Wiskundedag
WiskundedagOp donderdag 3 april mochten de leerlingen van het 6de jaar met 6 of 8 uur wiskunde per week in groepjes van 4 of 5 een volledige lesdag aan een onderzoeksopdracht werken. Dit jaar was het thema “De wijzers van de tijd”. Omdat Dirk de Maerschalck samen met Sven Mettepenningen op de Masterclass Mathematics in Zweden vertoefde, sprong collega Guido De Mey in als “assistent” om alles vlot te laten verlopen, waarvoor nogmaals hartelijk dank. De fotoreportage toont dat de leerlingen die dag echt graag op school waren en genoten van hun teamwork! Ga naar de rubriek Blikvangers voor deze foto's, met dank aan Magda Merckx.
Senegaldag

SenegaldagOp vrijdag 4 april nam de hele school onder leiding van Johan Poppe en een enthousiast team van leerkrachten deel aan de Projectdag over Senegal. In de voormiddag gingen onze zesdes werken ten voordele van het Senegalproject terwijl leerlingen van andere jaren deelnamen aan sponsoractiviteiten. In de namiddag konden leerlingen kiezen uit een waaier van activiteiten in verband met Senegal. De dag werd afgesloten met een bezinning en een ballonoplating door de lagere school. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's.

Foto's ProZA 6

Tweeëntwintig leerlingen uit de vijfdes o.l.v. Nele De Clercq en Sven Van der Linden deden dit schooljaar een uitwisseling met Hoërskool Garsfontein in Pretoria, Zuid-Afrika. Ga naar de rubriek Blikvangers voor een fotoselectie door de deelnemers, met dank aan Sven Van der Linden.

Wiskunnend Wiske Wedstrijd
Wiskunnend Wiskke WedstrijdOp Pi-dag gingen de 6 WeWi B voor het derde jaar op rij naar de finale van de wedstrijd Wiskunnend Wiske aan de VUB. Ze kregen enkele moeilijke wiskundeopdrachten voorgeschoteld, die ze telkens met veel enthousiasme aanpakten. Wiskunde werd zo weer eens benaderd vanuit een ander perspectief. Proficiat aan onze deelnemers! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Britt Cools.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 23.04.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004