hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. De voorrangsperiode bij de inschrijvingen (2-13 maart) is ondertussen achter de rug. Wie zijn zoon of dochter voor het eerste jaar wil inschrijven, kan dat volgende week doen op 24 maart van 18.30 - 20.30. De toegang is via de Noordlaan. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen.

Open Dag 2015

Open Dag 2015
Graag nodigen we u uit op onze Open Schooldag die zal plaatsvinden op zondag 10 mei. Klik hier voor de informatiefolder.

Gocarttocht paasvakantie

GocartOp donderdag 16 april maakten de leerlingen van 3 Ec A/B en 3 Hum B vanuit Lippelo een zeer gesmaakte gocarttocht.  Het weer was zomers en de stemming bijgevolg optimaal.  In onze gocarttrein raceten we door de lieflijk landelijke streek tussen Steenhuffel en Buggenhout.  Enkele gelukkigen verdienden onderweg zelfs een zitje in de verwencart. Anderen bewezen dan weer nog niet over de nodige stuurvaardigheid te beschikken om een rijbewijs te behalen … Met een catering (bevoorrading) die zeer op punt stond, al zingend en al radio makend, voelden we amper dat de vermoeidheid onze beentjes insloop.  Na 28 km verder we zeer voldaan de finish! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Danny Van de Velde.

Geografie Olympiade

GeografieIn november vond de eerste ronde van de Vlaamse Geografie Olympiade plaats. Het aantal deelnemers aan deze olympiade neemt elk jaar toe, met een record dit jaar van 1.541 deelnemers. Van de 14 deelnemende leerlingen van onze school, konden er zich maar liefst vijf plaatsen voor de tweede ronde. Proficiat aan Corneel, Jari, Jan, Daan en Lieselot voor deze mooie prestatie! In de tweede ronde behoorde Daan De Keyser zelfs tot de 20 best geklasseerde leerlingen van Vlaanderen en hierdoor plaatste hij zich voor de finale van de Olympiade. Het finaleweekend vindt plaats van vrijdag 24 april tot en met zondag 26 april in La Roche-en-Ardenne. Naast een theoretische proef zal er ook een praktische proef afgelegd moeten worden. We wensen hem alvast een dikke proficiat en veel succes toe voor deze finale! Met dank aan Isabel Dervaux voor dit bericht. Klik hier voor meer informatie over deze Olympiade.

Uitstap naar Brussel

BrusselOp donderdag 2 april bezochten onze eerstes Brussel. Ze maakten o.a. kennis met de binnnenstad en enkele Brusselse musea. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze excursie, met dank aan Bie Michem.

Hellasreis

HellasreisTijdens de paasvakantie gingen een grote groep zesdes o.l.v. een enthousiast leerkrachtenteam naar Griekenland op excursie. Ga naar de rubriek Blikvangers voor een uitgebreide fotoreportage, met dank aan adjunct-directeur Patrick De Smet.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 04.05.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004