hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijven

Klik hier voor alle informatie over wanneer en hoe u uw zoon of dochter kunt inschrijven op onze school.

Open Schooldag 2014

Open  SchooldagGraag nodigen we u uit op onze Open Schooldag die zal plaatsvinden op zondag 27 april. Klik hier voor de informatiefolder. Klik hier om u in te schrijven voor de brunch.

Senegaldag

SenegaldagOp vrijdag 4 april nam de hele school onder leiding van Johan Poppe en een enthousiast team van leerkrachten deel aan de Projectdag over Senegal. In de voormiddag gingen onze zesdes werken ten voordele van het Senegalproject terwijl leerlingen van andere jaren deelnamen aan sponsoractiviteiten. In de namiddag konden leerlingen kiezen uit een waaier van activiteiten in verband met Senegal. De dag werd afgesloten met een bezinning en een ballonoplating door de lagere school. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's.

Foto's ProZA 6

Tweeëntwintig leerlingen uit de vijfdes o.l.v. Nele De Clercq en Sven Van der Linden deden dit schooljaar een uitwisseling met Hoërskool Garsfontein in Pretoria, Zuid-Afrika. Ga naar de rubriek Blikvangers voor een fotoselectie door de deelnemers, met dank aan Sven Van der Linden.

Wiskunnend Wiske Wedstrijd
Wiskunnend Wiskke WedstrijdOp Pi-dag gingen de 6 WeWi B voor het derde jaar op rij naar de finale van de wedstrijd Wiskunnend Wiske aan de VUB. Ze kregen enkele moeilijke wiskundeopdrachten voorgeschoteld, die ze telkens met veel enthousiasme aanpakten. Wiskunde werd zo weer eens benaderd vanuit een ander perspectief. Proficiat aan onze deelnemers! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Britt Cools.
Tweede in talenwedstrijd

FinalistenDe Faculteit Letteren in Brussel (HUBrussel) organiseert jaarlijks een taalwedstrijd voor alle laatstejaars secundair onderwijs in Vlaanderen. Twee van onze leerlingen konden na de eerste, schriftelijke ronde doorstoten tot de finale. Daarin moesten ze voor publiek een PowerPointpresentatie geven en nadien vragen van de jury beantwoorden. Onze beide finalisten deden het zeer goed, want zowel Marie Jacobs (voor Nederlands) als Justien De Backer (voor Duits) kwamen naar huis met een zeer eervolle tweede plaats. Met dank aan Katrien Deygers voor dit bericht.

Senegalquiz

Senegal Op vrijdagavond 28 maart vond de Senegalquiz ten voordele van ons bouwproject in Senegal plaats. Johan Poppe en Pieter Lambrecht presenteerden de quiz, die werd opgesteld door Gert Vinck, Sven Van der Linden, Sven Mettepenningen en Koen Straetman. De quiz had een wachtlijst voor ploegen en de avond werd een groot succes. Het deed ons deugd dat we heel wat oud-leerlingen en andere sympathisanten van de school mochten verwelkomen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's, met dank aan adjunct-directeur Patrick De Smet.

Zesdeklassers te gast op onze school
InleeflessenDe zesdeklassers lager onderwijs uit onze regio waren op donderdag 27 en op vrijdag 28 maart al welkom in onze secundaire scholen van de scholengemeenschap Archipel.  Ziehier een impressie van de werkwinkels 7 en 9 in het Heilige Maagdcollege.  Voor klassieke studiën ging het om een kennismaking met geschiedenis, Latijn en Frans. Voor moderne wetenschappen een kennismaking met wiskunde, Engels en natuurwetenschappen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's van donderdag en vrijdag, met dank aan Joke Den Roover.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 21.04.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004