hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Herdenking Wereldoorlog I

Logo Herdenking WOIHet college wil de herdenking van de Groote Oorlog niet onverlet voorbij laten gaan in martelaarstad Dendermonde. Van 12 t.e.m. 14 november organiseren we dan ook een herinneringdriedaagse met tal van workshops en activiteiten.

Op woensdag 12 november is er voor de hele school een thematische wandeling in de stad langs 25 belangrijke locaties waar WO I gewoed heeft. Onze laatstejaars ontvangen op die punten 50 heterogeen samengestelde groepen leerlingen en geven op een originele manier de passende, historische uitleg. Het geheel wordt plechtig afgesloten op het Heldenplein.

Op donderdag en vrijdag zijn er tal van workshops op school en excursies naar Brussel, Namen en de Westhoek. De workshops bestaan uit voordrachten, tentoonstellingen, toneel- en filmvoorstellingen en creatieve ateliers. Zo nemen we deel aan het grote kunstproject van Koen Van Mechelen Coming World Remember Me, waarbij onze leerlingen hun deel zullen bijdragen aan de vooropgestelde 600 000 beeldjes uit klei die in 2018 op een veld in de Westhoek een bestemming zullen krijgen als land art installatie.

Oud-leerlingendag voor jubilarissen

Op zaterdag 22 november 2014 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1954, 1964, 1974, 1984, 1989, 1994 en 2004. De voorbereidingen zijn volop begonnen. Klik hier om je online in te inschrijven. Klik hier voor het menu en klik hier voor de uitnodigingsbrief voor de jubilarissen. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen.

Top Team

Top TeamOp vrijdag 17 oktober mochten onze economieklassen van het derde en het vierde jaar zich met elkaar meten in een gesimuleerd bedrijfsspel met de naam Top Team. De leerlingen werden gepromoveerd tot managers van een topbedrijf en moesten de winst van hun bedrijf zien te maximaliseren om zo de hoofdprijs in de wacht te slepen. Een goed gevulde, leerrijke en plezante voormiddag met een leuke beloning als afsluiter! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Danny Van de Velde en aan Véronique Van der Meersch, die de leerlingen begeleid hebben.

Excursie eerstes naar Bastion VIII

BastionTijdens deze excursie in de maand oktober hebben onze eerstejaars o.l.v. Frank Aps en Bie Michem de biotoop in Bastion VIII bestudeerd. Ze moesten met behulp van determineertabellen zo veel mogelijk organismen (bloemplanten en bodemdieren) benoemen. Ook hebben onze leerlingen een aantal abiotische factoren gemeten zoals de temperatuur, het licht, de vochtigheid, enzovoort. Voor onze leerlingen uit het eerste jaar werd het een aangename les over de natuur in de natuur. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Bie Michem.

Project Zuid-Afrika

Van 10 tot 19 oktober vindt er o.l.v. Sven Van der Linden en Nele De Clercq een uitwisseling plaats tussen laatstejaars van het Heilige Maagdcollege van Dendermonde en leerlingen van Hoërskool Garsfontein uit Pretoria, Zuid-Afrika. Het is de zesde keer dat deze tweejaarlijkse intercontinentale uitwisseling wordt georganiseerd. Op zaterdag 11 oktober werd de groep op het stadhuis van Dendermonde ontvangen door burgemeester Buyse. Verder op het programma staan een fietstocht langs de Schelde, Passendale en Brugge, Maredsous, Bouillon, Brussel, Gent en een driedaags bezoek aan Parijs. Klik hier voor meer informatie over dit project en klik hier om de fotoblog op Facebook te volgen. Ondertussen bleef die project niet onopgemerkt in de regionale pers. Klik hier voor een artikel van Het Nieuwsblad en Klik hier voor een artikel in Het Laatste Nieuws, met dank aan Sven Van der Linden voor dit bericht.

Bronzen medaille volleybalmeisjes
Bronzen medailleNa hun plaatsing in de voorronde in Gent, mochten onze meisjes in de finaleronde aantreden tegen St-Vincentius Gijzegem, Berkenboom en Heilige Familie uit Sint-Niklaas. We kunnen terecht trots op hen zijn, want zij behaalden de derde plaats in Oost-Vlaanderen en een bronzen medaille.

We wensen hen en hun trainer van harte proficiat met dit sportieve resultaat. Ga naar de rubriek sportnieuws voor enkele foto's met dank aan Bruno Van den Bussche.
Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 23.10.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004