hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Musical "Domino"

DominoOndertussen is de toneelploeg o.l.v. regisseur Pascal Putteman druk bezig met hun nieuwste musical voor te bereiden. Dit schooljaar brengen ze de musical Domino (script Allard Blom en Frank Van Laecke) met hits van Clouseau. Klik hier om de affiche te zien. Voorstellingen zullen plaatsvinden op 6, 7, 13 en 14 maart 2015. Klik hier om tickets te reserveren. De voorstelling van 14 maart is ondertussen uitverkocht. Klik hier voor de toneelsite.

College in de medailles

ZwemmenOp woensdag 7 januari vonden de SVS Provinciale Zwemkampioenschappen plaats. Onze school nam met 41 leerlingen deel, wat  onze grootste deelname ooit was in 20 jaar. Onze schooldelegatie deed het uitermate goed. Maarten Huau behaalde brons op de 50 meter crawl. Balder Van Stichel en Olga Eeckhout veroverden het zilver op de 50 meter rugslag en Liesbeth Steemans kaapte de zilveren medaille weg op de 50 meter crawl. Jens D'Hollanders (50 meter schoolslag) en Lidewij Van Stichel (50 meter rugslag) werden de besten in hun reeks en gingen met de gouden medaille naar huis. In het scholenklassement behaalden zowel de miniemen jongens als de cadetten meisjes goud, kregen onze cadetten jongens zilver en behaalden de miniemen meisjes brons. We wensen al onze zwemmers en hun begeleiders Jan Stevens en Vera Smekens van harte proficiat met deze mooie resultaten! Ga naar de rubriek sportnieuws voor alle resultaten en enkele foto's met dank aan Jan Stevens.

Workshop Verbeelding

VerbeeldingOp donderdag 20 november organiseerden onze leerlingen een workshop over verbeelding samen met de kleuters van het Óscar Romerocollege. Dit project kadert binnen de lessen Seminarie van de vijfde Humane Wetenschappen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's, met dank aan Anke Baert.

Oud-leerlingendag

Oud-leerlingendagOp zaterdag 22 november 2014 vond de oud-leerlingendag plaats voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1954, 1964, 1974, 1984, 1989, 1994 en 2004. Ga naar de rubriek Blikvangers voor een uitgebreide fotoreportage, met dank aan adjunct-directeur Patrick De Smet.

Eerstesteenlegging Óscar Romerocollege

Eerste SteenOp 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid.

Herdenking Wereldoorlog I

Logo Herdenking WOIHet college wou de herdenking van de Groote Oorlog niet onverlet voorbij laten gaan in martelaarstad Dendermonde. Van 12 t.e.m. 14 november organiseerden we dan ook een herinneringdriedaagse met tal van workshops en activiteiten.

Op woensdag 12 november was er voor de hele school een thematische wandeling in de stad langs 25 belangrijke locaties waar WO I gewoed heeft. Onze laatstejaars ontvingen op die punten 50 heterogeen samengestelde groepen leerlingen en gaven op een originele manier de passende, historische uitleg. Het geheel werd plechtig afgesloten op het Heldenplein.

Op donderdag en vrijdag waren er tal van workshops op school en excursies naar Brussel, Namen en de Westhoek. De workshops bestonden uit voordrachten, tentoonstellingen, toneel- en filmvoorstellingen en creatieve ateliers. Zo namen we onder andere deel aan het grote kunstproject van Koen Van Mechelen Coming World Remember Me, waarbij onze leerlingen hun deel zullen bijdragen aan de vooropgestelde 600 000 beeldjes uit klei die in 2018 op een veld in de Westhoek een bestemming zullen krijgen als land art installatie. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze bijzondere projectweek met dank aan Karen Lenssens, Bruno Van den Bussche, Bie Michem, Katrien Deygers en Veronique Van der Meersch.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 22.01.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004