hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Musical "Domino"

DominoOndertussen is de toneelploeg o.l.v. regisseur Pascal Putteman druk bezig met hun nieuwste musical voor te bereiden. Dit schooljaar brengen ze de musical Domino (script Allard Blom en Frank Van Laecke) met hits van Clouseau. Klik hier om de affiche te zien. Voorstellingen zullen plaatsvinden op 6, 7, 13 en 14 maart 2015.

Herdenking Wereldoorlog I

Logo Herdenking WOIHet college wou de herdenking van de Groote Oorlog niet onverlet voorbij laten gaan in martelaarstad Dendermonde. Van 12 t.e.m. 14 november organiseerden we dan ook een herinneringdriedaagse met tal van workshops en activiteiten.

Op woensdag 12 november was er voor de hele school een thematische wandeling in de stad langs 25 belangrijke locaties waar WO I gewoed heeft. Onze laatstejaars ontvingen op die punten 50 heterogeen samengestelde groepen leerlingen en gaven op een originele manier de passende, historische uitleg. Het geheel werd plechtig afgesloten op het Heldenplein.

Op donderdag en vrijdag waren er tal van workshops op school en excursies naar Brussel, Namen en de Westhoek. De workshops bestonden uit voordrachten, tentoonstellingen, toneel- en filmvoorstellingen en creatieve ateliers. Zo namen we onder andere deel aan het grote kunstproject van Koen Van Mechelen Coming World Remember Me, waarbij onze leerlingen hun deel zullen bijdragen aan de vooropgestelde 600 000 beeldjes uit klei die in 2018 op een veld in de Westhoek een bestemming zullen krijgen als land art installatie. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze bijzondere projectweek met dank aan Karen Lenssens, Bruno Van den Bussche, Bie Michem, Katrien Deygers en Veronique Van der Meersch.

Examenkalender

Klik hier voor de examenkalender voor alle klassen.

Europrojectconferentie in Denemarken

DenemarkenVan 7 tot en met 11 november vond aan het Bagsvaerd Kostkole og Gymnasium in Denemarken een conferentie plaats over ondernemerschap op school. Die werd georganiseerd door het netwerk "Education Without Frontiers", waarvan onze school ook deel uitmaakt. Katrijn Van Oudenhove en Anton Princen, leerlingen uit het zesde jaar, namen deel aan deze conferentie. Samen met leerlingen uit 14 verschillende Europese landen woonden ze workshops over ondernemerschap bij en dachten ze na hoe scholen de ondernemers van de toekomst kunnen opleiden. Zo zouden zij  in de toekomst op school ook graag kunnen kiezen voor een seminarie over ondernemerschap. Onze leerlingen werden opgenomen in Deense gastgezinnen. Het werd voor hen een bijzondere internationale ervaring. Directeur Hans Vanhulle is momenteel de president van dit Europese netwerk van scholen en leidde de sessies over de toekomst van het europroject binnen de nieuwe structuren van Erasmus Plus. Pascal Carpentier is de vaste correspondent voor onze school. Koen Van Cauwenberge is verantwoordelijk voor de Europrojectwebsite. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze conferentie en klik hier voor meer informatie op de site van het Europroject.

Herdenking Eerste Wereldoorlog

HerdenkingOp woensdag 12 november maakten al onze leerlingen een historische wandeling door Dendermonde waarbij onze zesdejaars uitleg over de Eerste Wereldoorlog gaven op verschillende historische plaatsen Dendermonde. Daarna volgde een herdenkingsceremonie aan het monument op het Heldenplein, waarbij na een bezinning en een toespraak door directeur Hans Vanhulle en burgermeester Piet Buysse een krans aan het oorlogsmonument gelegd werd terwijl de Last Post gespeeld werd. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's.

Oud-leerlingendag voor jubilarissen

Op zaterdag 22 november 2014 vindt de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1954, 1964, 1974, 1984, 1989, 1994 en 2004. De voorbereidingen zijn volop begonnen. Klik hier voor het menu en klik hier voor de uitnodigingsbrief voor de jubilarissen. Wie graag een adreswijziging doorgeeft, kan hier klikken om dat te doen. Klik hier om te zien wie er zich tot nu toe al ingeschreven heeft (last update 14/11/2014).

Studiereis Brussel

BrusselIn het kader van de lessen cultuur- en gedragswetenschappen bezochten onze leerlingen van 3 Humane Wetenschapen onder leiding van Koen Straetman de Matongé-wijk in Brussel, waar ze ondergedompeld werden in een Afrikaanse sfeer. In de namiddag gingen we een kijkje nemen op de VRT en kregen we een idee hoe televisie en radio vandaag gemaakt wordt. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Koen Straetman.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 23.11.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004