hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Examenroosters Kerstmis

Hier zijn de examenroosters:

Veel succes met de voorbereiding!

Zilver voor het Óscar Romerocollege in Dubai

DubaiOnze leerlingen Rune Vierendeels (1La), Loike Vierendeels (3LBb) en Ins De Troetsel (4HUWb) behaalden zilver op het wereldkampioenschap Rope Skipping voor scholengroepen in Dubai. Samen met de geselecteerde leerlingen van het SVI hebben ze de kleuren van het Óscar Romerocollege meer dan verdedigd: 22 medailles, 4 bekers en zilver in de overall scholenstand. Proficiat aan alle deelnemers! Ga naar de rubriek sportnieuws voor meer foto's.

Volleymeisjes pakken provinciaal brons

volleyOnze volleymeisjes hebben in de kleine finale van de SVS-competitie in Gent de Broederschool van Sint-Niklaas verslagen met 3-1 (25-22 / 25-20 / 20-25 / 26-24). Proficiat met jullie bronzen plak Mart, Linde, Marie, Delphine, Iris, Laura, Emma, Margo, Femke en coaches Sven Van der Linden en Pieter Lambrecht! Klik hier om de foto in het groot te zien.

Oud-leerlingendag

OLDOp zaterdag 21 november 2015 vond de volgende oud-leerlingendag voor de jubilarissen die zijn afgestudeerd in 1955, 1965, 1975, 1985, 1990, 1995 en 2005. Het college was blij zo veel oud-leerlingen en oud-leerkrachten te mogen verwelkomen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan directeur Patrick De Smet.

Aanslagen Parijs

PaixHet Heilige Maagdcollege betuigt zijn medeleven met de familieleden van de slachtoffers van de dodelijke aanslagen in Parijs. De school veroordeelt iedere vorm van extremisme en geweld.

Op maandag 16 oktober hielden we als school samen met de rest van Europa een minuut stilte ter nagedachtenis van alle slachtoffers. Mina Boel las namens de Leerlingenraad ook een bezinningstekst voor. Lees hier deze tekst die Johan Poppe schreef n.a.v. deze droevige gebeurtenissen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's.

Studiereis 3de Latijnses

ExcursieOp vrijdag 30 oktober brachten de leerlingen  de 3de GL/LA/ LBa/Lbb o.l.v. Simon Aerts, Wim Decommer en Koen Straetman een bezoek aan het STeM in Sint-Niklaas. Daar volgden ze twee workshops rond archeologie en het dateren van Romeinse munten. Daarnaast werden ze rondgeleid in het Mercatormuseum. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Koen Straetman.

Scholencross SVS Provinciaal Kampioenschap Veldlopen

SVSOp 28 oktober vond in Zwijnaarde het SVS provinciaal kampioenschap voor veldlopen plaats. Voor de eerste maal in de SVS geschiedenis van onze school slaagden twee broers, namelijk Sieben en Bent Roggeman, erin om beiden een medaille te halen op deze scholencross. We wensen Sieben, Iebe en Bent van harte proficiat met hun medaille en we zijn trots op de sportieve prestaties van al onze lopers. Ga naar de rubriek sportnieuws voor alle uitslagen met dank aan Jan Stevens en voor enkele foto's met dank aan Sietse Van der Kelen.

Timelapse

De werken voor de nieuwe schoolgebouwen van het Óscar Romerocollege zijn volop bezig.Ga naar de rubriek Blikvangers om een nieuwe timelapsevideo van de werken te zien.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege. De bouwwerken van de nieuwe schoolgebouwen voor het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers voor twee time-lapse video's die je de bouw van dag tot dag laten volgen.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 30.11.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004