hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. De voorrangsperiode bij de inschrijvingen (2-13 maart) is ondertussen achter de rug. Wie zijn zoon of dochter voor het eerste jaar wil inschrijven, kan dat volgende week doen op 24 maart van 18.30 - 20.30. De toegang is via de Noordlaan. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen.

Projectdag Senegal

SenegaldagOp vrijdag 3 april vond o.l.v. Johan Poppe en een enthousiast team van leerkrachten en collega's een projectdag op onze school plaats om ons bouwproject in Senegal te sponsoren. Alle acties brachten 25.000 euro op en de lagere school kon een 4.000 euro inzamelen. De dag werd afgesloten met een djembésessie, een bezinning en het loslaten van ballonnen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's van deze dag, met dank aan Karlien Vastenavondt.

Vollebalwedstrijd ten voordele van het Senegalproject

SenegalOp maandag 30 maart vond een volleybalwedstrijd plaats tussen  leerkrachten en leerlingen ten voordele van het Senegalproject. De wedstrijd mocht rekenen op veel belangstelling. Iedereen gaf zich volledig in deze spannende wedstrijd. De leerlingen wonnen verdiend van de leerkrachten. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze sportieve clash der titanen met dank aan Bruno Van den Bussche.

Opstapdagen

OpstapdagenDonderdag en vrijdag 26 en 27 maart waren het Opstapdagen voor de zesdeklassers van de basisscholen uit Groot-Dendermonde, Lebbeke, Berlare en Buggenhout. Ze bezochten de scholen van de Archipelgroep en bij ons in het Heilige Maagdcollege konden ze genieten van enkele proeflesjes zoals Latijn, Frans en geschiedenis of wiskunde, natuurwetenschappen en Engels. Het werden twee leerrijke, aangename dagen! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Petra Deboom.

Senegalquiz

SenegalquizOp vrijdagavond 27 maart vond de Senegalquiz ten voordele van ons bouwproject in Senegal plaats. Johan Poppe en Pieter Lambrecht presenteerden de quiz, die werd opgesteld door Gert Vinck, Sven Van der Linden, Sven Mettepenningen en Koen Straetman. De quiz had een wachtlijst voor ploegen en de avond werd een groot succes. Het deed ons deugd dat we heel wat oud-leerlingen en andere sympathisanten van de school mochten verwelkomen. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de verschillende deelnemende ploegen.

Open Dag 2015

Open Dag 2015
Graag nodigen we u uit op onze Open Schooldag die zal plaatsvinden op zondag 10 mei. Klik hier voor de informatiefolder. Klik hier om u in te schrijven voor de brunch.

Finale Vlaamse Wiskunde Olympiade

We zijn zeer trots dat voor het vierde jaar op rij een leerling van onze school zich wist te plaatsen voor de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Andries Baert uit 6 LaWi B slaagde erin bij de beste 72 leerlingen te eindigen van de bijna 11000 deelnemers. De finale vindt plaats op 2 april. We duimen alvast voor Andries! Klik hier voor meer informatie of als je eens jezelf wilt meten met de opgaven. Met dank aan Sven Mettepenningen voor dit nieuwsbericht.

Wiskunnend Wiske

Wiskunnend WiskeWe zijn bijzonder trots dat onze leerlingen uit 6 WeWi B, 6 LaWi B en 6 GrWi B de bronzen medaille behaald hebben op de finale van de wedstrijd Wiskunnend Wiske. Dat is een wedstrijd georganiseerd door de VUB waaraan je als klasgroep kann deelnemen en waarvoor je gedurende het schooljaar enkele opdrachten moet vervullen. Voor het vierde jaar op rij slaagden we er in ons te plaatsen voor de finale. Dit jaar deden de leerlingen er nog een schepje bovenop en scoorden ze ook op de finaledag zeer goed, met een derde plaats als gevolg. We wensen hun en hun leerkracht wiskunde, Dirk De Maerschalck, dan ook een dikke proficiat! Klik hier voor meer informatie. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Sven Mettepenningen.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 07.04.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004