hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen

Gaat je kind volgend schooljaar 2015-2016 naar het eerste jaar van het middelbaar in een Dendermondse school? Dan kan je je kind inschrijven vanaf 16 maart 2015. De voorrangsperiode bij de inschrijvingen (2-13 maart) is ondertussen achter de rug. Wie zijn zoon of dochter voor het eerste jaar wil inschrijven, kan dat volgende week doen op 24 maart van 18.30 - 20.30. De toegang is via de Noordlaan. Klik hier voor de data van alle inschrijvingen.

Boekenlijsten

De boekenlijsten van volgend schooljaar staan online, met dank aan schoolboekenverantwoordelijke Stijn Van de Wiele. Ten laatste op zaterdag 4 juli 2015 moet iedere huidige leerling van de school op het Secretariaat (de verantwoordelijke is Stijn Van de Wiele) zijn ingevulde boekenlijst afgegeven hebben of opgestuurd hebben naar het Heilige Maagdcollege, t.a.v. Stijn Van de Wiele, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde. Na 4 juli moet u zelf uw boeken via de boekhandel bestellen. Leerlingen voor het eerste jaar, nieuwe leerlingen van de school en leerlingen met herexamens krijgen uiteraard wel uitstel om hun boekenlijst in te dienen, maar doen dat best zo snel mogelijk. Voor leerlingen van het eerste jaar zijn er geen pakketten met huurboeken. Zij moeten alle boeken kopen. Klik hier voor meer informatie en / of om binnenkort de boekenlijst van uw zoon of dochter te downloaden als u die nog niet zou hebben.

Laatste schooldag

laatste schooldagWe sloten de laatste schooldag af met een zonnig optreden op de speelplaats. Voor collega Jan Marckx was het ook letterlijk zijn laatste schooldag vandaag. We wensen iedereen een deugddoende zomervakantie toe! Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's.

Proclamatie zesdes

ProclamatieDonderdagavond 25 juni vond de officiële proclamatie van onze afgestudeerde zesdejaars plaats. De avond begon met een eucharistieviering in de kapel. Daarna vond de proclamatie in de Feestzaal plaats voorafgegaan door afscheidsspeeches, muzikale intermezzo's en allerlei prijsuitreikingen. Ilias Vierendeels nam afscheid namens de leerlingen. Eli Lauwers, Kaat Theelen en Katrijn Van Oudenhove brachten de muzikale intermetzo's. In zijn dankwoord prees adjunct-directeur Patrick De Smet in het bijzonder directeur Hans Vanhulle, die vanaf volgend jaar fulltime de Algemene Directeur van het Óscar Romerocollege zal worden. Hij loofde Hans Vanhulle voor zijn visie en voor zijn stempel die hij als provisor en later als directeur op onze school wist te drukken. Als afscheidscadeau kreeg directeur Hans Vanhulle een druivenrank. Leerlingen, ouders en korps kregen daarna nog een afscheidsreceptie aangeboden door de school. Van harte proficiat aan alle afgestudeerden! We wensen onze zesdes veel succes toe met hun verdere studiecarrière. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van de proclamatie.

Workshop Filosofie

FilosofiedagOp donderdag 21 mei organiseerden de leerlingen van de 5de HW A/B een workshop filosofie samen met de meisjes en jongens van het 6de leerjaar. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's, met dank aan Anke Baert voor de foto's en met dank aan Geert De Lathouwer voor dit bericht.

Bouw Óscar Romerocollege

De bouwwerken van de nieuwe schoolgebouwen voor het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers voor twee time-lapse video's die je de bouw van dag tot dag laten volgen.

Uitwisseling met Griekenland

KalamariaVan 19 april tot en met 26 april deden de 6 Humane Wetenschappen A o.l.v. Danny Van Den Broeck en Geert De Lathouwer een uitwisseling met leerlingen van de Griekse school Second Lyceum of Kalamaria uit Thessaloniki. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze uitwisseling, met dank aan Sara Philips.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 30.06.2015

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004