hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijvingen Oscar Romerocollege 2016-2017

Oscar RomerocollegeWilt u uw kind volgend schooljaar 2016-2017 inschrijven in het Óscar Romerocollege, klik hier hier voor de inschrijvingsdata en alle informatie die u nodig heeft om dat te kunnen doen.

Voorlopige examenrooster juni 2016

Klik hier (last update 18/05/2016) om in PDF de voorlopige examenroosters voor alle klassen te zien.

Nieuwe site van Óscar Romerocollege
eg Klik hier voor nieuws over onze eerste graad op onze vernieuwde schoolsite van het Óscar Romerocollege.
t Klik hier voor nieuws over al ons richtingen met economie als hoofdvak op onze vernieuwde schoolsite van het Óscar Romerocollege.
w Klik hier voor nieuws over de Humane Wetenschappen op onze vernieuwde schoolsite van het Óscar Romerocollege.
t Klik hier voor nieuws over onze richtingen met Latijn, Moderne Talen of Wetenschappen als hoofdvakken op onze vernieuwde schoolsite van het Óscar Romerocollege.

 

Senegalquiz

SenegalOp vrijdagavond 11 maart vond de Senegalquiz ten voordele van ons bouwproject in Senegal plaats. Iedereen zette zijn beste beentje voor. Johan Poppe en Geert Ringoot presenteerden de quiz, die werd opgesteld door Gert Vinck, Sven Van der Linden, Thomas Spillenbeen, Pieter Lambrecht, Sven Mettepenningen en Koen Straetman. De quiz had een wachtlijst voor ploegen en de avond werd een groot succes. Het deed ons deugd dat we heel wat oud-leerlingen en andere sympathisanten van de school mochten verwelkomen. Klik hier om de foto's te zien.

Finalist Chemie Olympiade

Met trots kunnen we melden dat onze leerling (Heilige Maagdcollege) Daan De Keyser zich geplaatst heeft voor de finale van de Chemie Olympiade. Met dank aan Lies Maes voor dit bericht. We wensen Daan veel succes toe in de finale!

Zwemsters kapen medailles weg op landelijk SVS zwemkampioenschap

SVSOp woensdag 24 februari namen negen meisjes van onze school (Heilige Maagdcollege) deel aan het landelijke zwemkampioenschap in het Olympisch zwembad in Brugge en niet zonder verdienste want we konden drie medailles in de wacht slepen. Marie De Smet bij de Miniemen en Leen Ceurvelts bij de scholieren konden het brons veroveren op de 50 meter rugslag. Lena Van Parijs ging aan de haal met de gouden medaille op de 50 meter vrije slag bij de Miniemen. Voor de eerste maal namen we ook deel met uitsluitend niet (bij de zwembond) aangesloten zwemster(ren)s. Lees meer.

SVS Voetbalnieuws

SVSOok dit schooljaar traden onze miniemen, scholieren en kadetten in het strijdperk van het SVS Voetbal. Klik op de juiste link om meer te weten te komen over hun sportieve avonturen. Met dank aan Dimitri Steels om de uitslagen en de foto's door te sturen.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april 2014 vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap. Op 27 november werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gebouwen van het Óscar Romerocollege. Na een verwelkoming door Algemeen Directeur Hans Vanhulle volgden gelegenheidstoespraken door Patrick Van Lembergen, voorzitter van de raad van bestuur, Mieke Van Hecke, die de meter van het project is, Daniël Geerts, general manager DBFM Scholen van Morgen en Maurits Algra, namens architecten de jong gortemaker algra. Nadat de eerste steen was gelegd, volgde nog een slottoespraak door Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde en peter van het project. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's en filmmateriaal van deze plechtigheid. Klik hier voor een PDF van de Powerpoint van de directeur over het Óscar Romerocollege. De bouwwerken van de nieuwe schoolgebouwen voor het Óscar Romerocollege zijn volop bezig. Ga naar de rubriek Blikvangers voor twee time-lapse video's die je de bouw van dag tot dag laten volgen.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 18.05.2016

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Klik hier voor de Taalnota.
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004