hemaco

:: Lagere school :: VHTI (TSO / BSO) :: Avondschool ::

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Visie door ervaring

Heilige Maagdcollege Dendermonde

Laatste nieuws

Inschrijven

Klik hier voor alle informatie over wanneer en hoe u uw zoon of dochter kunt inschrijven op onze school.

Boekenlijsten voor volgend schooljaar

De boekenlijsten van volgend schooljaar staan online, met dank aan schoolboekenverantwoordelijke Stijn Van de Wiele. Ten laatste op vrijdag 4 juli 2014 moet iedere huidige leerling van de school op het Secretariaat (de verantwoordelijke is Stijn Van de Wiele) zijn ingevulde boekenlijst afgegeven hebben of opgestuurd hebben naar het Heilige Maagdcollege, t.a.v. Stijn Van de Wiele, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde. Na 4 juli moet u zelf uw boeken via de boekhandel bestellen. Leerlingen voor het eerste jaar, nieuwe leerlingen van de school en leerlingen met herexamens krijgen uiteraard wel uitstel om hun boekenlijst in te dienen, maar doen dat best zo snel mogelijk. Klik hier voor meer informatie en / of om binnenkort de boekenlijst van uw zoon of dochter te downloaden als u die nog niet zou hebben.

Laatste schooldag

27/06/2014We sloten de laatste schooldag af met een zonnig optreden op de speelplaats dat zowel door leerlingen als door collega's gesmaakt werd. Voor een aantal collega's die volgend jaar met pensioen gaan, was het ook letterlijk hun laatste schooldag vandaag. We wensen iedereen een deugddoende zomervakantie toe. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele sfeerfoto's.

Óscar Romerocollege

Oscar RomerocollegeOp 24 april vond een persconferentie plaats over de integratie van onze school samen met zeven andere scholen in Dendermonde. Het basisonderwijs in Dendermonde centrum werd reeds samengevoegd op 1 september 2013 en de andere scholen volgen op 1 september 2016. Vanaf dan zullen we deel uitmaken van het Óscar Romerocollege. Meer informatie vindt u in deze persconferentiemap.

Proclamatie zesdes
ProclamatieDinsdagavond 24 juni vond de officiële proclamatie van onze afgestudeerde zesdejaars plaats. De avond begon met een eucharistieviering in de kapel. Daarna vond de proclamatie in de Feestzaal plaats voorafgegaan door afscheidsspeeches, muzikale intermezzo's en allerlei prijsuitreikingen. Maarten De Brandt nam afscheid namens de leerlingen. Katoo De Ruysscher en Piet Heyvaert brachten de muzikale intermetzo's. Leerlingen, ouders en korps kregen daarna nog een afscheidsreceptie aangeboden door de school. Van harte proficiat aan alle afgestudeerden! We wensen onze zesdes veel succes toe met hun verdere studiecarrière. Ga naar de rubriek Blikvangers om enkele foto's van deze gedenkwaardige avond te zien.
Hemaco Sportman en Sportvrouw 2014

Sportverdienste 2014Op dinsdag 3 juni werd voor de vijfde maal al de jaarlijkse Trofee voor Sportverdienste uitgereikt aan een jongen en aan een meisje die zich dit schooljaar buitengewoon verdienstelijk voor de sport op school gemaakt hebben. Dit jaar werd bij de meisjes Dorien Abbeel verkozen tot Hemaco Sportvrouw voor haar jarenlange inzet eN als kapitein van onze gouden handbalploeg bij de scholieren meisjes.  Ze werden dit jaar immers Vlaams kampioen. Bij de jongens was de eer weggelegd voor Jelle De Wispelaere ook omdat Jelle al vijf opeenvolgende jaren meedoet aan zowel aan atletiek, als aan veldloop en aan zwemmen. Bovendien behaalde hij dit jaar zowel bij het zwemmen als bij de veldloop een medaille op de provinciale kampioenschappen. We feliciteren al onze leerlingen die deelnamen aan de buitenschoolse sportactiviteiten en in het bijzonder onze twee laureaten en het enthousiaste team van leerkrachten die in hun vrije tijd deze leerlingen begeleiden en coachen. Met dank aan Jan Stevens voor dit nieuwsbericht.

Finale SVS Badminton

BadmintonOp woensdag 21 mei vond de finale van SVS Badminton plaats in Gent. Op de derde plaats in het derde jaar eindigde Youri Geenen. Matthias Hooft behaalde de tweede plaats van het derde jaar en Michiel De Clippeleir kaapte de tweede plaats in het zesde jaar weg. Tibe Van Herewege werd zesde in zijn poule bij het vierde jaar. We wensen alle deelnemers van harte proficiat met hun sportieve prestaties. Met dank aan Youri Geenen om dit bericht door te sturen en voor de begeleidende foto's.

Uitwisseling Slovakije
SlovakijeVan 28 maart tot en met 4 april deden de 6 Humane Wetenschappen B o.l.v. Lut Steelandt en Geert De Lathouwer een uitwisseling met leerlingen van de Slovaakse school Gymnazium Bilingvalne uit Zilina. Ga naar de rubriek Blikvangers voor enkele foto's van deze uitwisseling, met dank aan Cévrylle De Rauw.

Heilige Maagdcollege, Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 25 88 62 - e-mail - Last update 27.08.2014

Agendamenu Heilige Maagdcollege Dendermonde
Aankondigingen
Schoolonline
Weekagenda
Senegalproject
Project Zuid-Afrika
Zoekmachine
Gebruik deze zoekmachine als je iets niet op de site kunt vinden of het hele internet met dank aan FreeFind

Site search Web search

Bibliotheek
Bib
Klik hier om de online catalogus te raadplegen van de schoolbibliotheek. Tik een * in om de hele collectie te zien. Klik hier (PDF, 1,5 Mb) om de recente aanwinsten te zien.

Log in

Vision Webdesign - 2004